Hovedpine og migræne behandling

Migræne behandling af neurokirurgisk overlæge

Book tid online

Hvad er en hovedpine- og migrænebehandling?

Er du på udkig efter en effektiv migrænebehandling? Vores neurokirurgiske overlæge har mere end 10 års rutine med medicinsk botoxbehandling imod migræne.  

Videnskabelige studier (bla. placebokontrolleret multicenter studierne PREEMPT I og II fra 2010) viser signifikant lindring af medicinsk betox behandling. I disse studier fik alle patienterne en standard behandling. Senere videnskabelige studier har diskuteret denne standard behandling, da vi alle er selvstændige individer og har forskellige problemer.

  • Fordelen ved en standard behandling er, at man kan sammenligne patientgrupper.
  • Behandles alle på sammen måde, kan man fx. sammenligne Århus med Ålborg
  • Hos Hviidsminde har vi dog så lang erfaring og rutine med medicinsk botox behandling, at vi tilrettelægger en individuel behandling.
  • Vi har ikke behov for at sammenligne jer som en gruppe, men ønsker bedst mulig effekt for den enkelte 

Medicinsk botox er en specialist opgave

Botox behandling for kronisk hovedpine er en medicinsk specialist behandling, hvor botulinum toksin (kendt som botox) sprøjtes ind i 31 specifikke standardområder i pande, tinding, baghovedet, kraniekanten og øvre nakkemuskler. Derudover behandler vi på Hviidsminde som standard altid kæbemuskler og triggerpunkter i muskulaturen, da vores erfaring har vist os, at dette øger effekten af din behandling.

Videnskaben viser, at man mindst skal bruge 155 standard units af medicinsk botox, for at opnå tilstrækkelig effekt og holdbarhed. Vi anvender som standard altid 300 standard units medicinsk botox (dysport) – hvilket er den anbefalde dosis i Danmark, og har dermed botox til både standard behandling og din individuelle behandling. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at botox behandling for hovedpine skal foregå under en speciallæge indenfor neurofag med ekspertise i hovedpinetilstande. Behandlingen må ikke foretages på en almindelig kosmetisk klinik dels pga. manglende ekspertise, men også for ikke at overse andre årsager til hovedpinen.

Hvordan virker medicinsk botox ved migrænebehandling ?

Botox virker ved at blokere signalet mellem muskel og nerve, hvilket forhindrer musklen i at opbygge spænding i ansigtet og dermed reducerer muskelspændinger fx. spændingshovedpine. 

Derudover har studier vist, at botox også har en positiv effekt på transmissionen af smerteimpulser, der bidrager til udvikling af migræne. Kombinationen af nedsatte muskelspændinger i pande, tinding, kæber, baghovedet og nakke og færre smerteimpulser giver dig størst mulig chance for at opnå en effektiv behandling. 

 

Kan man slippe for migrænen med medicinsk botox behandling?  

At slippe for migræne kan have en enorm indvirkning på ens dagligdag og livskvalitet. Videnskabelige studier (bla. PREEMPT studiet) har vist at særlig kronisk migræne, der er defineret som min 15 hovedpinedage pr. måned hvoraf min 8 er migræneanfald har bedst effekt af behandlingen. 

Du kan ikke forvente at blive helt fri for migræne med denne behandling. Vores overlæge vurderer dig altid invididuelt inden beh. påbegyndes, for at sikre, at vi forventer en positiv effekt af behandlingen. Der er nogle patienter, hvor vi vælger ikke at tilbyde behandlingen, da vores erfaring har vist os, at effekten af behandlingen er lever op til både dine og vores forventninger. Dette gælder særligt, når hovedpinen sidder primært i nakke/baghoved, botox er efter vores erfaring mindre effektiv til behandling af denne smerte. 

Vi har absolut størst effekt når spændingerne sidder i kæberne, omkring øjnene, i panden og tindingen og langt de fleste af vores hovedpine patienter angiver at opnå både en reduktion i hyppighed og intensitet af migrænen og spændingehovedpinen med gennemsnitlig 60-70 %

Medicinsk botox imod migræne 

Før behandlingen udfylder du et grundigt spørgeskema. Du har efterfølgende en samtale med den sygeplejerske, der fremadrette bliver din ansvarlige behandler. Vores neurokirurgiske overlæge deltager også i denne samtale. I aftaler sammen, hvordan din individuelle behandling skal udføres og hvor vores fokusområder skal være. Vores overlæge giver dig en prognose for din behandling. 

Selve behandlingen udføres af din rutinerede sygeplejerske.  Du kan fremadrettet i bookingen sikre sig, at du altid behandles af den samme sygeplejerske. Vi anvender verdens mindste nål (invisible needle fra TSK) så du oplever mindst mulig ubehag af behandlingen. Selve behandlingen tager ca 20 minutter.  

Efter behandlingen kan du fortsætte dine alm. aktiviteter. Du må dog ikke udføre fysisk aktivitet som konditionstræning eller hårdt fysisk arbejde det næste døgn. Der er en lille risiko for et mindre blåt mærke og let ømhed i de behandlede områder. 

Hos os tilbyder vi en effektiv individuel migrænebehandling. Det kan hjælpe dig med at reducere din migræne og få en bedre hverdag. Kontakt os idag for at høre mere om vores behandlingsmuligheder. 

 

hovedpine

Hovedpine og migræne behandling med botox

På Hviidsminde er vi med vores neurokirurgiske overlæge specialister i migrænebehandling. Vi tilbyder udover standard hovedpine botox beh. med 31 punkter en individuel migrænebehandling med botox, der har fokus på netop din situation. Vores erfarne neurokirurgiske overlæge vil foretage en grundig udspørgen og undersøgelse, og dermed identificere dine triggerpunkter, der udløser migrænen.  Herefter vil botox blive injiceret i et mønster, der opfylder standard punkter men derudover er specielt tilpasset til at lindre dine spændingehovedpine symptomer og migræneanfald. Vores mål er at give vores patienter en bedre hverdag ved at mindske hyppigheden og intensiteten af deres migræne.

Medicinsk botox er en relativ dyr behandling, der typisk skal foretages hver 3. måned. For at kunne tilbyde dig bedst mulig pris udføres selve behandlingen af vores meget rutinerede sygeplejersker, der er trænet af overlægen i både standard behandling og individuel behandling. Du får dermed din egen sygeplejerske og er i kendte og meget kompetente hænder. Din sygeplejerske har altid mulighed for at kunne konferere med vores overlæge, hvis der er behov for det. Ønsker du behandling af vores neurokirurgiske overlæge matcher prisen for dette andre klinikkers priser.

Hvorfor vælge Hviidsminde til din migræne behandling? 

Vi har over 10 åre rutine i medicinsk behandling med botox og følger løbende med i den nyeste forskning på området. Vi er stolte af vores faglighed og dedikation til at udføre effektive migrænebehandlinger for at hjælpe flest mulig. Hos os kan du forvente en professionel og omsorgsfuld tilgang til din behandling. Vi stræber efter at give vores patienter lindring og forbedret livskvalitet.

Det offentlige sygehus tilbyder mange steder idag medicinsk botoxbehandling, hvis man har over 15 migræneanfald pr. måned. Alle vores hovedpine patienter, der opfylder dette kriterier, har vi fået ind i det offentlige system, så idag behandler vi primært, de der venter på at komme til i det offentlige og de der ikke helt opfylder kravene på sygehusene. 

 

svedproblem

Andre medicinske behandlinger med botox

Vi behandler også andre medicinske gener med botox ud over migrænebehandling. Medicinsk botox er særdeles effektiv på kæbesmerter/skæren tænder. Desuden er medicinsk botox effekt til overproduktion af sved (hyperhidrose) 

Derudover tilbyder vi andre behandlinger

Radiesse®

Botox behandling

Filler