PRF Behandling

PRP er 1. generation af biologisk hudstimulation. Det er idag erstattet af den langt mere effektiver PRF behandling, som vi tilbyder på klinikken. Vores ekspertise og omhyggelige tilgang sikrer professionelle og sikre behandlinger. 

Book tid online

Hvad er forskellen på PRP og PRF?

PRP står for Platelet Rich plasma. PRF har i dag afløst PRP og står for Platelet Rich Fibrin og kan oversættes til ”Blodpladerig fibrin”. PRF er 30-40 gange så effektiv som PRP, hvorfor vi behandler med PRF.

Forskellen er Fibrin der er et fibrøst protein, der danner en helende hinde som bl.a. hjælper med vævsheling.

PRF er vækstfaktorer og stamceller som er udvundet fra dit eget blod. PRF er den nyere og mest potente version af PRP (Platelet Rich Plasma) som også er kendt under navnet ”Vampyrbehandling”.

Både PRP og PRF er behandlinger, hvor du behandles med serum fra dit eget blod. Med PRF behandles du med den mere potente og mere effektive “Golden serum”. 

Gravide og ammende samt kunder under 18 år kan ikke tilbydes en PRF behandling. Ligeledes kan hudkræftpatienter, kunder med aktiv betændelse i huden samt kunder i behandling med immunterapi ikke tilbydes behandlingen.

 

PRF behandling tidligere kendt som PRP behandling. Resultatet af prf behandling.
prf behandling

PRP vs. PRF behandling

Du vil ikke kunne mærke forskel på PRP og PRF til din behandling. Hele forskellen ligger i, centrifugeringen af din blodprøve. Med PRP får man ca. 2½-3 ml serum pr. reagensgals. Med PRF får man kun ca. 1 ml, men til gengæld er dette serum Golden serum, der har 30-40 x så stor effekt som PRP.

Før behandlingen tages der en blodprøve, hvorefter blodet centrifugeres. Efter centrifugering vil alle røde blodlegemer være adskilt fra blodplader, fibrin og serum. Dette golden serum trækkes op i en sprøjte. Ca. halvdelen sprøjtet ind i din hud med en lille nål, i dit problem område, herefter smøres resten af golden serum up på hele huden i det behandlede område og masseres ned i din hud med vores skinpen apparat, der laver millioner af små hulle i huden.

PRF behandles i det område, hvor du ønsker at forbedre hudkvaliteten. Det kan typisk være ansigtet, hals eller decolte. Det særlige ved PRF frem for PRP er den høje koncentration af blodplader og fibrin fibre der reparerer huden efter skinpen behandlingen. Dette giver en biologisk stimulation i huden som laver en vævsheling, hvilket betyder at hudens struktur forbedres markant der følgende uger. Denne hudforbedring er langtidsholdbar.

Mere teknisk sker der det, at med PRF frigiver blodpladerne gradvist vækstfaktorer, der stimulerer regenerering og heling af vævet. Disse vækstfaktorer fremmer kollagenproduktionen, øger blodcirkulationen og stimulerer cellefornyelse, hvilket resulterer i forbedret hudkvalitet, reduktion af rynker og en mere ungdommelig udstråling. PRF udnytter kroppens naturlige helingsmekanismer for at opnå en naturlig hudforyngelse og smukke resultater.

Fordelene ved PRF behandling frem for PRP behandling

Både PRP og PRF-behandlingen giver naturlige resultater, minimal risiko for allergiske reaktioner og en hurtig helingsproces. Med en PRP og PRF behandling, bruger vi dit eget blod, hvilket giver et naturligt resultat. PRP indeholder primært serum og meget får blodplader, hvorfor dette er næsten helt klart meget lyst gult. PRF er mørk gul nærmest orange da det indeholder vækstfaktorer som fremmer vævsgendannelse og heling af huden ca. 30-40 gange så effektivt som PRP.

Hvad bruges PRP og PRF til?

Principielt anvendes PRP og PRF til det samme. Behandlingen med PRP startede for mere end 20 år siden, men resultaterne af denne behandling, har været vanskeligt at vise i videnskabelige forsøg. Der er derfor i mange år forsket i, hvordan man kunne forbedre PRP hvilket har resulteret i PRF behandling. PRF er idag den mest anvendte hudbehandling  i USA (sammen med Radiesse), da flere og flere ønsker den mere naturlige biologiske hudstimulation. 

PRF bruges til:

 • Slap og skadet hud som trænger til fornyelse
 • Rynker og prograssiv aldring af huden
 • Tør, grå og træt hud
 • Sensitiv og allergisk hud
 • Ar
 • Strækmærker og slaphed
 • Efterbehandling til at støtte hudens heling efter en kosmetisk behandling eller laser behandling

Resultatet af en PRF behandling er 30-40 gange så effektiv som PRP. Resultatet er:

 • Et frisk og strålende udseende
 • Forskønnelse/forbedring af rynker
 • En øget smidighed i huden
 • En forbedring af elastisitet, massefylde og fasthed i huden
 • Forbedring af kollagenfibrene
 • Udglatning af ar og strækmærker
prf behandling

Læs mere om andre behandlinger

Radiesse®

Botox

Filler