KAN FILLER FLYTTE SIG UD AF LÆBERNE?


2021
I dette indlæg tager vi fat i emnet “filler migration”. Hved sker der, når filler flytter sig og nærmest flyder over. Filler migration er det der sker når læbefiller bevæger sig udenfor det tiltænkte område. Det betyder at vi indledende allerede kan afsløre at, svaret på spørgsmålet “kan filler flytte sig?” er JA… Filler i læberne kan godt flytte sig, så læbefiller kan flyde over og lægge sig udenfor læben. Vi vil her beskrive hvorfor og hvordan det sker. Vi beskriver ligeledes hvordan du kan undgå det, når du skal have behandlet dine læber. Ingen ønsker at  læbefilleren flytter sig udenfor læbeområdet, da det ikke giver det resultat man havde håbet på og betalt for.

Læs mere om hvad filler er her.

Hvad er “filler migration” og hvordan ser det ud?

Filler migration er den proces som finder sted når læbefilleren flytter sig eller spreder sig ud i huden. Det vil sige at den flytter sig til et andet sted end hvor der er injiceret i læben. Denne proces er typisk fokuseret på læbefiller men kan også ske ved andre fillerbehandlinger som kæbe, kinder og tear-trough.

Læbefiller kan flytte sig, når din behandler bruger en forkert teknik. Måden du kan se, om din filler i læberne har flyttet sig er, når din læbe, og området omkring, fremstår a la et “andenæb” eller skygge/skuffe-agtig udover læberne. Grænsen imellem læben og ansigtshuden er altså ikke tydeligt defineret. Fylden ses også i huden ovenfor/nedenfor læben.

Kan filler flytte sig og hvorfor gør den det?

Den primær grund til at filler flytter sig, er at området er overfyldt eller der er lavet et hul ud af læben. Dette skyldes ofte,  at din behandler har stukket udenfor din læbe/over læben og ind i læben. Dette vil skabe en indre kanal ud af læben, så når dine læber hæver efter behandlingen eller du masseret let på læben, så risikerer du, at læbefilleren trykkes ud igennem hullet og lægger sig over læben.

Det er vigtigt ikke at overfylde dine læber i håb om at få en større fylde. Dette gælder både den samlede mængde filler i læberne, men nok endnu vigtigere: få ikke for store mængder fyldt i ad gangen.

Som udgangspunkt bør du:

  • Ikke få mere end 2 ml i alt det første 6 måneder – en langsom øgning i læbernes volumen er at fortrække.
  • Max få 1 ml i læberne ad gangen. Overfyldes læberne opstår der et højt tryk inde i læberne, der risikerer at presse filleren ud af læben og ud i huden.

En anden årsag er behandlerens metode. Behandleren bør, som beskrevet, aldrig injicere filleren udenfor den røde del af læben! Læben er en lukket tube/rør, og laver behandleren hul fra huden og ind i læben, har du potentielt en kanal ud af læben. Herved kan læbefillerer flytte sig og trænge op over din læbe, f.eks. ved massage, overfyldning eller hævelse.

Hvordan undgår du at filleren flytter sig?

Som indlægget leder hen til, så er det vigtigt at du laver research inden du vælger din behandler. Du kan læse mere om hvordan du sikrer at din behandler er uddannet og godkendt, til at udføre din læbefillerbehandling. Det gør du ved at klikke her. I din research kan du bl.a. kigge på før/efter billeder fra den klinik/behandler du har i tankerne. Her er det vigtigt at du har i mente at,  før/efter billeder typisk er taget lige efter en behandling. Man kan derfor ikke altid se, hvordan resultatet arter sig på sigt. Ja læbefiller kan flytte sig, men med den korrekte teknik, kan du undgå dette og opnå de flotte læber du ønsker.

Hvis du søger at få en betydelig forøgelse i dine læbers størrelse er det vigtigt at du væbner dig med tålmodighed og tilrettelægger et forløb med din behandler, hvor der max injiceres med 1ml ad gangen, for at nedsætte risikoen. For kan filler flytte sig? – ja det kan den, men ikke hvis din behandler anvender den korrekte teknik og mængde. På den måde kommer du sikkert og smukt i mål uden at få fillermigration.

Øvrige indlæg
LOW CARB OG ANTIAGE

LOW CARB OG ANTIAGE

Anti-age og lavt kulhydrat indtagAnti-age handler både om at passe på sit helbred og sin hudkvalitet. I denne blog kigger vores overlæge, Dorte Clemmensen, nærmere på kulhydraters betydning for dit...

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

Middelhavskost og anti-ageAnti-age er meget mere end hudprodukter, botox, filler og Radiesse®. F.eks. er der fundet god sammenhæng mellem periodisk faste og anti-age. Læs mere om dette her. Med antiage bør du...

d-vitamin og antiage

d-vitamin og antiage

D-vitmin og anti-age Mange danskere mangler D-vitamin i kroppen om vinteren. Dette er et problem ift. opbygning af stærke knogler i barne- og ungdomsårene og svækkelse af knoglerne efter 25-årsalderen....

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

Vestlig kost og anti-age Vestlig kost og anti-age harmonerer ikke godt. Fastfoodkultur i industrialiserede lande har et lavt fiberindhold og er rig på sukker, mættet fedt og forarbejdede fødevarer. En vestlig...

FASTE OG ANTIAGE

FASTE OG ANTIAGE

Faste og anti-age Periodisk faste og anti-age har en meget interessant sammenhæng. Faste betyder, at man periodisk afholder sig fra mad og sukkerholdige drikke. Dette bliver mere og mere populær, både som...