Filler i læberne

En af de mest populære kosmetiske behandlinger i verden, er filler i læberne. 

Book tid online

Behandling med filler i læberne

Behandlingen må foretages af sygeplejersker og læger som er godkendt ved Sundhedsstyrelsen i behandlinger med ikke-permanent filler. Kun i norden kan sygeplejersker blive godkendt i behandlingen. I resten af verden udføres behandlingen af kosmetisk uddannede læger, typisk plastikirurger.

 

Filler bruges til at korrigere og/eller give fylde

Det kan være meget forskelligt hvorfor man ønsker at få filler i læberne. Behandlingen kan nemlig mere end bare at gøre læberne større. Man kan f.eks. behandle:

  • Udtalt asymmetri på læbernes form
  • Rullesmil
  • Tandkødssmil
  • Nedadvendte mundvige
  • Forkorte mellemrummet imellem næse og mund, som er et klassisk alderstegn
  • Ujævne/skabe form læber med arvæv f.eks. læbe ganespalte
  • Genvinde tabt fylde f.eks. på modne læber som har mistet fylde med tiden
  • Give læberne en let udglatning og øge fugten i læberne
  • Øge læbens fylde
lip fillers

Hvilken filler bruges der til filler i læberne?

På Kosmetisk Hviidsminde bruger vi typisk den filler der hedder “Styleage M” fra mærket Stylage®. Det er en filler som har en god holdbarhed og en god løfteevne, og som integrerer sig super flot og naturligt i læberne. Vi har god erfaring med lige præcis dette produkt til stort set alle slags læber, alle typer korrektioner og teknikker. Udover Stylage® har vi også produkter fra Belotero® vi kan bruge til læber, hvis dette vurderes bedre til at kunne indfrie den pågældendes ønske. Fillertyperne kunne eksempelvis være Belotero® Balance eller Belotero® Intens. Du vil altid blive orienteret om hvilket produkt vi anvender til din behandling.

Hvor længe holder filler i læberne?

Den type filler man bruger til filler i læberne kaldes en “HA filler”. HA er en forkortelse for hyaluronsyre. En HA filler er ikke permanent og består af hyaluronsyre og vand. Både hyraluronsyre og vand har vi naturligt i vores krop og derfor nedbrydes filleren med tiden helt naturligt. Filler i læberne er altså ikke permanent og vil forsvinde hvis man ikke holder det ved lige. Efter én behandling med filler i læberne er filleren væk efter ca. 6 måneder.

Inden din behandling med filler

Inden din første behandling med filler skal vi se dig på klinikken til den lovpligtige forundersøgelse. Her aftaler vi sammen hvordan vi bedst kan indfri dine ønsker. Tidligst efter 48 timer må du modtage din behandling. Vi behandler IKKE personer som er under 18 år eller som er gravide/ammende.

lipfiller

Sådan får du det bedste, mest holdbare resultat

Når du skal behandles med filler i læberne bør du anse behandlingen som et forløb. Man kommer sjældent i mål med blot én behandling.

Vi anbefaler til de fleste, at starte med 1ml. Kort fortalt bruges den første 0,5ml (måske mere) til korrektion af læben, herunder asymmetri, mundvige mv. Derefter kan det resterende produkt bruges til at fylde vævet.

Efter den første behandling bør du gentage din behandling allerede efter 3 måneder. Mange føler, efter deres første behandling, at filleren er forsvundet allerede efter ca. 2 måneder. Det er den ikke. Men det der sker er at filleren “gemmer sig” i de vævshuller der er i vores læbevæv. Derfor anbefaler vi at gentage behandlingen efter 3 måneder. Således har man ved første behandling et fundament i vævet, hvorefter man kan skabe den fylde man ønsker. Mængden på behandlingerne efter den første behandling aftales i samråd med behandleren.

 

Ønsker man at opbygge læberne

Skal man gentage behandlingen hver 3. måned indtil man er tilfreds med størrelsen. For de fleste, der ønsker at opbygge meget fylde (hvis man har meget små læber som udgangspunkt), er man i mål efter 3. behandling.

 

Når man har fulgt det indledende forløb

Når man har fulgt det indledende forløb overgår man til blot at skulle vedligeholde. Her anvendes der typisk 0,5ml hver 6. – 12. måned.

Se vores andre behandlinger

Radiesse®

Botox behandling

Filler

Eksempel på et forløb

På billedet vises et eksempel på et forløb for at opbygge læbens størrelse og volumen. Der er 1 år fra billedet til venstre til billedet til højre.

Kundens forløb:

Denne kunde har i alt fået 3 x 1ml. Der gik 3 måneder imellem 1. og 2. behandling. Herefter 7 måneder imellem 2. og 3. behandling. Der er gået 1 år siden kundens 3. behandling (senest behandlet i maj 2021) og har fortsat et flot og holdbart resultat. Hun har opnået en god holdbarhed ved at få 1. og 2. behandling med 3 måneders mellemrum. Det er naturligvis vigtigt at understrege at alle resultater og behandlinger varierer fra person til person.

 

Hvilken teknik skal man vælge?

Inden du får behandlet dine læber med filler vil der altid være en samtale om hvad du ønsker. I forhold til disse ønsker har vores kosmetiske sygeplejerske en bred viden og en vifte af forskellige teknikker de kan bruge. Teknikken vælges ud fra deres faglige vurdering sat op imod dit ønske.

En teknik beror ikke på hvor store læberne bliver/skal være, men hvordan filleren placeres i læben. Eksempelvis har “Russian Lip” teknikken fået ry for at være til dem som ønsker meget store læber. Dette er en myte. Denne teknik anvendes til dem som ønsker et vertikalt løft. Den kan f.eks. være god til dem som daler i den ene side af læben eller som skal have gjort mellemrummet imellem næsen og overlæben mindre.

Den teknisk vi anvender mest er “Julie Horne Technique”.

filler i læberne