KAN MAN GENOPBYGGE KOLLAGEN?

Skrevet af Dorte Clemmensen
2021

“Kan man genopbygge tabt kollagen?”

Hvad er det bedste kollagentilskud? Virker kollagenpulver? Disse spørgsmål er noget, som mange danske kvinder idag er enormt fokuserede på. Særligt de kvinder som er 35+. Dog er disse spørgsmål helt generelt aktuelle at forholde sig til, både for mænd og kvinder. Det skyldes at aldringsprocessen lige så stille begynder at indtræffe ved 25-års alderen, hvilket betyder at vi begynder at tabe kollagen.
Når man når op mod de 35-40 år, er alderstegnene begyndt at blive tydelige som følge af den tabte kollagen, som vi fortsat vil tabe mere og mere. 

Hvilken betydning har kollagen for huden?

Kollagen er et protein, som findes i alt vores bindevæv i kroppen. I forhold til vores hud gør det vores hud er spændstig, fyldig og fast. I takt med at vi bliver ældre, daler produktionen, og vores spændstighed, fylde og fasthed mindskes. Det medfører med tiden rynker og en slappere hud. Mange ønsker at bibeholde et frisk og sundt udseende, hvorfor de ønsker at genopbygge huden og genvinde den tabte kollagen.

Hvordan kan man genopbygge kollagen?

Svaret på det overordnede spørgsmål er JA, man kan godt genopbygge tabt hudkvalitet. Nu er det væsentlige blot hvordan. Hvad er det bedste kollagen tilskud og hvad er kollagen pulver? På Kosmetisk Hviidsminde har vi 3 videnskablige dokumenterede behandlingsmuligheder for dig, som ønsker at bevare og genopbygge huden.

Radiesse®

Overlæge Dorte Clemmensen er Nordisk mester i Radiesse

Radiesse må i Danmark kun udføres af læger, som er godkendt til behandlingen. På Kosmetisk Hviidsminde er det vores egen overlæge, Dorte Clemmensen, som behandler i Radiesse. Hun er skandinavisk træner i Radiesse og uddanner bl.a. andre danske læger i behandlingen. Vi mener at Radiesse er den bedste kollagen tilskud på markedet.

Radiesse er den mest potente og effektive behandling der findes. Mange spørger ofte kan man genopbygge kollagen. Ja radiesse stimulerer din egen hud til at øge hudens fylde og kvalitet, hvilket betyder, at resultatet er langsomt indtrædende, men bliver smukt og naturligt. Derudover er Radiesse en semi-permanent, der kun langsomt nedbrydes og effekten af behandlingen, vil have en lang holdbarhed, idet det vil tage kroppen flere år at nedbryde det naturligt dannede hudkvalitet.

Læs meget mere om Radiesse behandlingen.

Læs om kollagen stimulerende filler

Kan man genopbygge kollagen med SkinPen®

SkinPen er en “microneedling” behandling, som bygger på den videnskabeligt dokumenterede effekt, der hedder “Collagen Induction Therapy”. Det betyder, at når man får en SkinPen-behandling, kan man genopbygge kollagen i huden. Behandlingen stimulerer huden til at gendanne din tidligere kvalitet, idet man laver kontrollerede skader i underhuden. Herved går huden ind og reparerer sig selv og genopbygger huden.

Kan man genopbygge kollagen med Retinolcreme (A-vitamin)

Til at genopbygge hudens kvalitet, når du er derhjemme, er den bedste behandlingsform retinolcreme. Cremen reducerer fine linjer og rynker, da den øger produktionen af kollagen. Derudover forbedrer retinol også hudens tone, leverpletter og fremmer en finere hudtekstur. Retinol skal bruges om natten og bør anvendes ca. hver 2.-3. dag. For de fleste skal man indledende opbygge en tolerance. Det kræver 2-3 måneders fast brug, før man får et synligt resultat. Vi anbefaler retinolcremen fra SkinCeuticals som fås i 3 forskellige styrker.

Dokumenteret kollagen stimularende effekt

Disse 3 behandlinger kan genopbygge din hud, og du kan faktisk anvende dem alle, hvis du har lyst. Foruden at genopbygge huden, har behandlingerne også andre fantastiske benefits som øget elastik i huden, øget blodforsyning og dermed øget glød i huden.

Hvad så med kollagenpulver?

En spiller, som mange af os kender til, når vi snakker om. om kan man genopbygge kollagen, hvad er kollagenpulver. Kollagenpulver, eller kapsler, bør man betragte som et kosttilskud. Pulveret vil efter det bliver indtaget, nedbrydes i tarmen til aminosyrer, og vil herefter ikke være anderledes end alle andre proteiner, der bliver indtaget med kosten. Kollagen pulver har altså ikke videnskabelig dokumentation på at kunne genopbygge huden. Dette forskes der fortsat meget i.

Læs mere om kollagenpulver.

Sådan kan du forebygge tab af kollagen

I relation til de præsenterede behandlinger kan du allerede anvende SkinPen® og retinol fra du er 18 år. Dette vil medfører, at du passer rigtig godt på din hud. Ved Radiesse® kan man som ung (omkring de 30 år) begynde med forebyggende behandlinger på 0,75ml.

Vi anbefaler altid, at du får en individuel vurdering af vores overlæge og får lagt en personlig behandlingsplan.

Derudover er det vigtigt at du…

  • Anvender solcreme – gerne faktor 30 eller 50 hele året rundt
  • Spiser sundt og varieret – bl.a. mørk chokolade, avocado, fede fisk, bær og grønne grøntsøger er gode kilder til kollagen
  • Undgår rygning og anden forurening af huden
  • Indfører en antioxidant serum i dit hudplejeregime. Vi anbefaler vi potente og patenterede antioxidanter fra SkinCeuticals.
  • Læs meget mere om Radiesse.
Øvrige indlæg
LOW CARB OG ANTIAGE

LOW CARB OG ANTIAGE

Anti-age og lavt kulhydrat indtagAnti-age handler både om at passe på sit helbred og sin hudkvalitet. I denne blog kigger vores overlæge, Dorte Clemmensen, nærmere på kulhydraters betydning for dit...

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

Middelhavskost og anti-ageAnti-age er meget mere end hudprodukter, botox, filler og Radiesse®. F.eks. er der fundet god sammenhæng mellem periodisk faste og anti-age. Læs mere om dette her. Med antiage bør du...

d-vitamin og antiage

d-vitamin og antiage

D-vitmin og anti-age Mange danskere mangler D-vitamin i kroppen om vinteren. Dette er et problem ift. opbygning af stærke knogler i barne- og ungdomsårene og svækkelse af knoglerne efter 25-årsalderen....

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

Vestlig kost og anti-age Vestlig kost og anti-age harmonerer ikke godt. Fastfoodkultur i industrialiserede lande har et lavt fiberindhold og er rig på sukker, mættet fedt og forarbejdede fødevarer. En vestlig...

FASTE OG ANTIAGE

FASTE OG ANTIAGE

Faste og anti-age Periodisk faste og anti-age har en meget interessant sammenhæng. Faste betyder, at man periodisk afholder sig fra mad og sukkerholdige drikke. Dette bliver mere og mere populær, både som...