Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger – Microneedling

Skrevet af Katrine Korsgaard Nielsen
Kosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk Hviidsminde

Efterårsbehandlinger af din hud. Efter en dejlig sommer, hvor huden er blevet eksponeret for kraftig stråling (UVA/UVB), kan man med fordel benytte efteråret til at tage fat i dybere hudbehandlinger. Én måde man kan gøre dette på, er med vores SkinPen behandling, også kendt som microneedling. Denne er ideel som led i dine efterårsbehandlinger. Med microneedling forstås en mekanisk, kontrolleret skade i både den overfladiske og dybere hud. Indikation for denne behandling er:

  • Acnear
  • Store pore
  • Fine linjer
  • Ujævn hudtone
  • Hypo- og hyperpigmentering (melasma, leverpletter, vitiligo)
skinpen microneedling

Sådan foregår efterårsbehandlinger med SkinPen

Selve behandlingen foregår således, at din hud først afrenses og derefter kommes der bedøvende creme på. Når denne virker, aftørres huden og der påføres en gel på huden. Derefter kontrolleres nåle-dybden forsigtigt på huden omkring kæben og hudreaktionen registreres. Opnås den ønskede reaktion på huden, fortsætter behandlingen herfra. 

Huden penetreres med fine nåle á 3 omgange. På denne måde stimuleres huden og heler op ved at danne nyt bindevæv. Det tager flere måneder for huden, at hele op ved at danne nyt frisk kollagen og elastin, hvorfor resultatet først vil være endeligt efter denne heling. I hudens aktiv helings proces vil overfladiske ujævnheder ses forbedret før. Det er dog nødvendigt at gentage efterårsbehandlingen og der anbefales et forløb á 3 behandlinger over 3 måneder. Ved større akne-ar eller pigment forandringer som fx. solskader, må man påregne op til 6-8 behandlinger.

Efter SkinPen efterårsbehandlinger

Hudens reaktion

Umiddelbart efter efterårsbehandlinger kan huden være let lyserød til rød og minde om en let til moderat solskoldning. Derudover kan der typisk opleves følgende reaktioner efter behandlingen: tørhed, ru hud, stramning i huden, rødme, kløe, afskalning, ubehag, ømhed og en brændende (ala solskoldning) fornemmelse. Dette går hurtigt over uden yderligere komplikationer. 

 

Efterfølgende pleje | Efterårsbehandlinger

Grundet de åbne mikroskopiske stik kanaler i huden, anbefales der ikke, at man anvender produkter på huden de første 24 timer.

Efter 24 timer kan man begynde at anvende milde fugtgivende cremer. Her anbefaler vi SkinCeuticals “Epidermal Repair”. Denne creme er fantastisk til dine efterårsbehandlinger, hvad angår hudpleje. Derudover er det vigtigt at benytte solfilter med minimum faktor 50. Udover at dette bør benyttes hver dag hele året rundt, bør du passe ekstra på din hud efter en microneedling behanding, da din hud netop har dannet ny, frisk overhud.

SkinPen kræver ikke en forundersøgelse

Det er ikke nødvendigt med en forundersøgelse forud for microneedling efterårsbehandlinger, men er du i tvivl om hvorvidt behandlingen er den rigtige for din hud, anbefaler vi at du booker en gratis og uforpligtende hudplejekonsultation.

Det anbefales ikke…

Behandling af gravide og ammende, samt personer med rosacea og aktiv akne. Ligeledes anbefales det ikke at kombinere denne behandling med andre behandlinger, som f.eks. botox og ansigtsfiller, i samme behandlingssession. Man bør holde 1 uges pause efter SkinPen med aktive behandlinger/hudpleje som f.eks. a-vitamin. Skinpen kan anvendes året rundt, men som en vigtig del af dine efterårsbehandlinger, er dette årstiden, hvor mange har størst behov. 

Øvrige indlæg
Efterårshudpleje

Efterårshudpleje

Efterårshudpleje SkinCeuticalsSkrevet af Katrine Korsgaard Nielsen Kosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk Hviidsminde I takt med at vejret ændrer sig, ændrer din hud og dennes behov sig også. Luften bliver...

Behandling af bekymringsrynke med botox

Behandling af bekymringsrynke med botox

Som vi bliver ældre oplever flere af os at den berømte "bekymringsrynke" opstår. Den kan for mange være uønsket da den kan give et vredt/træt udtryk som man ikke ønsker. Den kan effektivt behandles med...

KAN FILLER OPLØSES?

KAN FILLER OPLØSES?

Dette indlæg vil handle om spørgsmålet: kan filler opløses? Det er vigtigt for os at vores kunder og øvrige forbrugere af kosmetiske behandlinger er oplyst omkring de forskellige behandlinger og produkter....

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

På Kosmetisk Hviidsminde ønsker vi at give dig de bedste værktøjer så du kan få en bedre hud. De fleste af os ønsker en hud som fremstår sund og smuk - og vigtigst af alt, at den bliver ved med det. En helt...

Hvad er forskellen på filler og botox?

Hvad er forskellen på filler og botox?

Forskellen på filler og botox. - Vi møder tit spørgsmålet "hvad er forskellen på filler og botox" og "hvad skal jeg have - filler eller botox?". Vi vil derfor belyse forskellen på filler og botox.Tidens tegn...