Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger – Microneedling

Skrevet af Katrine Korsgaard Nielsen
Kosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk Hviidsminde

Efterårsbehandlinger af din hud. Efter en dejlig sommer, hvor huden er blevet eksponeret for kraftig stråling (UVA/UVB), kan man med fordel benytte efteråret til at tage fat i dybere hudbehandlinger. Én måde man kan gøre dette på, er med vores SkinPen behandling, også kendt som microneedling. Denne er ideel som led i dine efterårsbehandlinger. Med microneedling forstås en mekanisk, kontrolleret skade i både den overfladiske og dybere hud. Indikation for denne behandling er:

  • Acnear
  • Store pore
  • Fine linjer
  • Ujævn hudtone
  • Hypo- og hyperpigmentering (melasma, leverpletter, vitiligo)
skinpen microneedling

Sådan foregår efterårsbehandlinger med SkinPen

Selve behandlingen foregår således, at din hud først afrenses og derefter kommes der bedøvende creme på. Når denne virker, aftørres huden og der påføres en gel på huden. Derefter kontrolleres nåle-dybden forsigtigt på huden omkring kæben og hudreaktionen registreres. Opnås den ønskede reaktion på huden, fortsætter behandlingen herfra. 

Huden penetreres med fine nåle á 3 omgange. På denne måde stimuleres huden og heler op ved at danne nyt bindevæv. Det tager flere måneder for huden, at hele op ved at danne nyt frisk kollagen og elastin, hvorfor resultatet først vil være endeligt efter denne heling. I hudens aktiv helings proces vil overfladiske ujævnheder ses forbedret før. Det er dog nødvendigt at gentage efterårsbehandlingen og der anbefales et forløb á 3 behandlinger over 3 måneder. Ved større akne-ar eller pigment forandringer som fx. solskader, må man påregne op til 6-8 behandlinger.

Efter SkinPen efterårsbehandlinger

Hudens reaktion

Umiddelbart efter efterårsbehandlinger kan huden være let lyserød til rød og minde om en let til moderat solskoldning. Derudover kan der typisk opleves følgende reaktioner efter behandlingen: tørhed, ru hud, stramning i huden, rødme, kløe, afskalning, ubehag, ømhed og en brændende (ala solskoldning) fornemmelse. Dette går hurtigt over uden yderligere komplikationer. 

 

Efterfølgende pleje | Efterårsbehandlinger

Grundet de åbne mikroskopiske stik kanaler i huden, anbefales der ikke, at man anvender produkter på huden de første 24 timer.

Efter 24 timer kan man begynde at anvende milde fugtgivende cremer. Her anbefaler vi SkinCeuticals “Epidermal Repair”. Denne creme er fantastisk til dine efterårsbehandlinger, hvad angår hudpleje. Derudover er det vigtigt at benytte solfilter med minimum faktor 50. Udover at dette bør benyttes hver dag hele året rundt, bør du passe ekstra på din hud efter en microneedling behanding, da din hud netop har dannet ny, frisk overhud.

SkinPen kræver ikke en forundersøgelse

Det er ikke nødvendigt med en forundersøgelse forud for microneedling efterårsbehandlinger, men er du i tvivl om hvorvidt behandlingen er den rigtige for din hud, anbefaler vi at du booker en gratis og uforpligtende hudplejekonsultation.

Det anbefales ikke…

Behandling af gravide og ammende, samt personer med rosacea og aktiv akne. Ligeledes anbefales det ikke at kombinere denne behandling med andre behandlinger, som f.eks. botox og ansigtsfiller, i samme behandlingssession. Man bør holde 1 uges pause efter SkinPen med aktive behandlinger/hudpleje som f.eks. a-vitamin. Skinpen kan anvendes året rundt, men som en vigtig del af dine efterårsbehandlinger, er dette årstiden, hvor mange har størst behov. 

Øvrige indlæg
LOW CARB OG ANTIAGE

LOW CARB OG ANTIAGE

Anti-age og lavt kulhydrat indtagAnti-age handler både om at passe på sit helbred og sin hudkvalitet. I denne blog kigger vores overlæge, Dorte Clemmensen, nærmere på kulhydraters betydning for dit...

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

Middelhavskost og anti-ageAnti-age er meget mere end hudprodukter, botox, filler og Radiesse®. F.eks. er der fundet god sammenhæng mellem periodisk faste og anti-age. Læs mere om dette her. Med antiage bør du...

d-vitamin og antiage

d-vitamin og antiage

D-vitmin og anti-age Mange danskere mangler D-vitamin i kroppen om vinteren. Dette er et problem ift. opbygning af stærke knogler i barne- og ungdomsårene og svækkelse af knoglerne efter 25-årsalderen....

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

Vestlig kost og anti-age Vestlig kost og anti-age harmonerer ikke godt. Fastfoodkultur i industrialiserede lande har et lavt fiberindhold og er rig på sukker, mættet fedt og forarbejdede fødevarer. En vestlig...

FASTE OG ANTIAGE

FASTE OG ANTIAGE

Faste og anti-age Periodisk faste og anti-age har en meget interessant sammenhæng. Faste betyder, at man periodisk afholder sig fra mad og sukkerholdige drikke. Dette bliver mere og mere populær, både som...