Akne ar behandling

Hvad er akne ar?

Akne ar er ar på huden som følge efter bumser eller hudsygdommen akne. Dette er en post inflammatorisk rødme som er til stede i huden efter akneudbrud. 

Aknear kan være forskellige og findes i flere forskellige former og størrelser. Akne ar kan af udseende være røde, mørkt pigmenteret og/eller som “huller” i huden. Akne ar kan være røde og/eller mørke i deres pigmentering.

Akne er kort sagt en betændelsestilstand i hudens talgkirtler. Akne kan forekomme i ansigtet, som er det mest hyppige, samt på bryst og ryg. 

Typer af akne:

Mild akne
  • Den milde akne kender de fleste af os, og oplever den typisk i puberteten. Mild akne er overfladisk og består typisk af hudorme.
Middel akne

Akne på middelniveau er en hud som er præget af ømme og røde bumser og knopper og små knuder under huden.

Svær akne
  • Akne på en hud som har store knudelignende bumser og som er cystisk af udseende. Det er ofte efter en svær akne at akne ar kan opstå.

Akne ar behandling

På Kosmetisk Hviidsminde bruger vi SkinPen® til at behandle akne ar, som er en af de mest effektive behandlinger mod akne ar. Behandlingen med SkinPen® anvendes af højtstående hudlæger i hele verden, f.eks. USA og Barcelona, mod behandling af ardannelse i huden, særligt aknear. 

Behandling af akne ar med SkinPen®

akne ar behandling

Hvad er SkinPen®?

SkinPen® er et håndholdt apperat som laver det der hedder “microneedling”. Det betyder at der laves millioner af kontrollerede mikro skader dybt i huden. Ved at gøre dette påvirker man huden til at regenererer og lave ny og fin hud. Dette gælder både i dybden og på overfladen. Den stimulerer altså hudens helingsproces og stimulerer kollagendannelse i huden. 

SkinPen® er FDA godkendt og CE-mærket med klinisk dokumentation.

SkinPen® mod akne ar – sådan virker det

Under en akne ar behandling med SkinPen, angriber man arvævet aktivt og arbejder, med mikronåle teknologien, intensivt på arrest væv og den overfladiske pigmentering.

Du skal forvente et forløb med ca. 6 behandlinger fordelt med 4 ugers mellemrum. 

Hvem må få behandlingen?

Der er få undtagelser for hvem der må få behandlingen. Vi kan dog ikke behandle dig hvis:

  • Du er gravid eller ammende
  • Har aktiv akne

Modtager du antibiotisk behandling mod akne bør du konsultere med en af vores kosmetiske sygeplejesker inden behandlingen.

Efter din akne ar behandling

Lige efter behandlingen er huden rød – den værste rødme er allerede aftaget dagen efter. Huden kan føles tør/ru og generelt have en let solbrændt fornemmelse. 

Efter 24-48 timer kan du genoptage din almindelige hudpleje rutine. Skulle du opleve svie eller en brændende fornemmelse med din hudpleje, så vent endnu en dag. 

Det er vigtigt at du bruger en solfaktor 50 hele året rundt for at forebygge pigmentering og passe på den nye fine hud.