Akne ar behandling

Hvad er akne ar?

Akne ar er ar på huden, der opstår som følge efter bumser eller hudsygdommen akne. Dette er en form for post inflammatorisk rødme, der er til stede i huden efter akneudbrud.

Aknear kan have forskellige former og størrelser. Akne ar kan være røde, mørkt pigmenteret og/eller forekomme som “huller” i huden. Akne ar kan have en rød og/eller mørk pigmentering.

Akne er kort sagt en betændelsestilstand i hudens talgkirtler. Akne forekommer mest hyppigt i ansigtet, men kan også optræde på brystet og ryggen.

Typer af akne:

Mild akne:
  • Den milde akne er velkendt for de fleste og opleves typisk i puberteten. Mild akne er overfladisk og består typisk af hudorme.
Moderat akne:

Moderat akne er kendetegnet ved ømme og røde bumser, knopper og små knuder under uden.

 

Svær akne:
  • Svær akne er en mere alvorlig form, hvor der opstår store, knudelignende bumser, der kan have et cystisk udseende. Det er ofte efter svær akne, at der opstår akne ar.

Behandling af akne ar

På Kosmetisk Hviidsminde tilbyder vi effektiv behandling af akne ar med SkinPen®. SkinPen® er en af de mest effektive behandlinger mod akne ar og anvendes af anerkendte hudlæger over hele verden, herunder i USA og Barcelona, til behandling af ardannelse i huden, særligt i forbindelse med akne. 

Behandling af akne ar med SkinPen®

akne ar behandling

Hvad er SkinPen®?

SkinPen® er et håndholdt apperat, der udfører en teknik kaldet “microneedling”. Dette indebærer at skabe millioner af kontrollerede mikroskader dybt i huden. Ved at gøre dette stimuleres huden til at regenerere og danne ny og fin hud både i dybden og på overfladen. SkinPen® fremmer hudens naturlige helingsproces og stimulerer produktionen af kollagen. 

SkinPen® er FDA-godkendt og CE-mærket med klinisk dokumentation.

SkinPen® til behandling af akne ar – Sådan virker det

Ved en akne ar behandling med SkinPen® målrettes arvævet aktivt ved hjælp af mikronåleteknologien. Behandlingen fokuserer både på arrestvæv og den overfladiske pigmentering. 

Forvent et behandlingsforløb på cirka 6 sessioner med 4 ugers mellemrum.

Hvem kan modtage behandlingen?

Der er få undtagelser for, hvem der kan modtage behandlingen. Vi kan dog ikke behandle dig hvis:

  • Du er gravid eller ammende
  • Du har ar aktiv akne
  • Du modtager antibiotisk behandling mod akne. I dette tilfælde bør du konsultere en af vores kosmetiske sygeplejersker inden behandlingen. 

Efter din akne ar behandling

Umiddelbart efter behandlingen vil huden være rød, men den værste rødme aftager normalt allerede dagen efter. Huden kan føles tør, ru og generelt have en let solbrændt fornemmelse.

Efter 24-48 timer kan du genoptage din almindelige hudplejerutine. Hvis du oplever svie eller en brændende fornemmelse med din hudpleje, så vent endnu en dag.

Det er vigtigt at bruge solfaktor 50 året rundt for at forebygge pigmentering og beskytte den nye fine hud.