KAN FILLER OPLØSES?

Dette indlæg vil handle om spørgsmålet: kan filler opløses?

Det er vigtigt for os at vores kunder og øvrige forbrugere af kosmetiske behandlinger er oplyst omkring de forskellige behandlinger og produkter. Derfor er det også vigtigt at afdække om den begandling man får kan fjernes eller neutraliseres.

Almindelig HA filler kan opløses

Det er vigtigt at du som forbruger har kendskab til det produkt du lader dig behandle med. Det er naturligvis din behandlers ansvar at oplyse dig.

Hvis der er tale om ikke-permanente HA fillers som f.eks. Belotero, Restylane, Juvederm og Stylage kan alle disse opløses. Vær derfor opmærksom på, når du får kosmetiske filler behandlinger, at du bliver behandlet med ikke-permanente fillers. Foruden at disse kan opløses, nedbryder kroppen selv disse fillers. Dvs. har man f.eks. fået filler i sine læber for første gang og man finder ud af, at det egentlig ikke var sagen alligevel, vil filleren forsvinde efter ca. 6 måneder.

Hvornår og hvorfor bør filler opløses?

1. Fillermigration

Som beskrevet ovenfor kan kroppen selv nedbryde filler produktet, dog kan man være uheldig og have fået et resultat som behøver at blive opløst. Det kan f.eks. være overfyldte læber eller overfyldte kinder, eller simpelthen hvis behandlingen ikke har fået det ønskede udfald og er blevet grimt.

I nogle tilfælde – typisk med læber – kan filleren flytte sig og placere sig i huden (også kaldet for filler migration). Læs mere om dette her. Her ville man også, i de fleste tilfælde, anbefale at få filleren opløst. Du bør altid få en vurdering ved en autoriseret kosmetisk behandler ifht. opløsning af din filler.

2. Akut opstået problem gør det ondt at få filler i læberne

En anden, men mere alvorlig, årsag til filler opløsning er hvis der opstår en blodprop. Det er en kendt risiko ved filler behandlinger, dog sker det uhyre sjældent. Derfor er det dog stadig vigtigt at den kosmetiske behandler, du lader dig behandle ved, kender tegnene på blodpropper og har en akutkasse klar, så man kan handle hurtigt og effektivt hvis dette opstår.

Hvad kan filler opløses med?

Filler opløses med produktet hyalase. Hyalase er et enzym som opløser hyaluronsyre, som er det stof HA fillers bl.a. består af – derudover består det af vand.

Hvordan foregår opløsning af filler?

Hyalase indsprøjtes i det område filleren er og virker straks. Det kan tage nogle dage før det endelige resultat af opløsningen viser sig.

Har man fået opløst sin filler i læberne og ønsker at starte forfra, anbefaler vi at man venter min. 10-14 dage fra man får filleren opløst til man laver en ny behandling.

Er der tale om tilfælde med migration kan det ske at det vurderes at man skal vente længere tid før man behandler på ny. Herved kan de åbne baner fra læben og op i huden få længere tid til at lukke sig. Således undgår man at en migration gentager sig.

Ønsker du en vurdering af vores kosmetiske behandlere?

Ønsker du at vide mere om dine muligheder for at for rettet en fejlbehandling, eller yderligere information om vores behandlinger, er du velkommen til at booke en tid til en gratis forundersøgelse eller ringe til os på 3131 9470.

Øvrige indlæg
LOW CARB OG ANTIAGE

LOW CARB OG ANTIAGE

Anti-age og lavt kulhydrat indtagAnti-age handler både om at passe på sit helbred og sin hudkvalitet. I denne blog kigger vores overlæge, Dorte Clemmensen, nærmere på kulhydraters betydning for dit...

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

Middelhavskost og anti-ageAnti-age er meget mere end hudprodukter, botox, filler og Radiesse®. F.eks. er der fundet god sammenhæng mellem periodisk faste og anti-age. Læs mere om dette her. Med antiage bør du...

d-vitamin og antiage

d-vitamin og antiage

D-vitmin og anti-age Mange danskere mangler D-vitamin i kroppen om vinteren. Dette er et problem ift. opbygning af stærke knogler i barne- og ungdomsårene og svækkelse af knoglerne efter 25-årsalderen....

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

Vestlig kost og anti-age Vestlig kost og anti-age harmonerer ikke godt. Fastfoodkultur i industrialiserede lande har et lavt fiberindhold og er rig på sukker, mættet fedt og forarbejdede fødevarer. En vestlig...

FASTE OG ANTIAGE

FASTE OG ANTIAGE

Faste og anti-age Periodisk faste og anti-age har en meget interessant sammenhæng. Faste betyder, at man periodisk afholder sig fra mad og sukkerholdige drikke. Dette bliver mere og mere populær, både som...