KAN FILLER OPLØSES?

Dette indlæg vil handle om spørgsmålet: kan filler opløses?

Det er vigtigt for os at vores kunder og øvrige forbrugere af kosmetiske behandlinger er oplyst omkring de forskellige behandlinger og produkter. Derfor er det også vigtigt at afdække om den begandling man får kan fjernes eller neutraliseres.

Almindelig HA filler kan opløses

Det er vigtigt at du som forbruger har kendskab til det produkt du lader dig behandle med. Det er naturligvis din behandlers ansvar at oplyse dig.

Hvis der er tale om ikke-permanente HA fillers som f.eks. Belotero, Restylane, Juvederm og Stylage kan alle disse opløses. Vær derfor opmærksom på, når du får kosmetiske filler behandlinger, at du bliver behandlet med ikke-permanente fillers. Foruden at disse kan opløses, nedbryder kroppen selv disse fillers. Dvs. har man f.eks. fået filler i sine læber for første gang og man finder ud af, at det egentlig ikke var sagen alligevel, vil filleren forsvinde efter ca. 6 måneder.

Hvornår og hvorfor bør filler opløses?

1. Fillermigration

Som beskrevet ovenfor kan kroppen selv nedbryde filler produktet, dog kan man være uheldig og have fået et resultat som behøver at blive opløst. Det kan f.eks. være overfyldte læber eller overfyldte kinder, eller simpelthen hvis behandlingen ikke har fået det ønskede udfald og er blevet grimt.

I nogle tilfælde – typisk med læber – kan filleren flytte sig og placere sig i huden (også kaldet for filler migration). Læs mere om dette her. Her ville man også, i de fleste tilfælde, anbefale at få filleren opløst. Du bør altid få en vurdering ved en autoriseret kosmetisk behandler ifht. opløsning af din filler.

2. Akut opstået problem gør det ondt at få filler i læberne

En anden, men mere alvorlig, årsag til filler opløsning er hvis der opstår en blodprop. Det er en kendt risiko ved filler behandlinger, dog sker det uhyre sjældent. Derfor er det dog stadig vigtigt at den kosmetiske behandler, du lader dig behandle ved, kender tegnene på blodpropper og har en akutkasse klar, så man kan handle hurtigt og effektivt hvis dette opstår.

Hvad kan filler opløses med?

Filler opløses med produktet hyalase. Hyalase er et enzym som opløser hyaluronsyre, som er det stof HA fillers bl.a. består af – derudover består det af vand.

Hvordan foregår opløsning af filler?

Hyalase indsprøjtes i det område filleren er og virker straks. Det kan tage nogle dage før det endelige resultat af opløsningen viser sig.

Har man fået opløst sin filler i læberne og ønsker at starte forfra, anbefaler vi at man venter min. 10-14 dage fra man får filleren opløst til man laver en ny behandling.

Er der tale om tilfælde med migration kan det ske at det vurderes at man skal vente længere tid før man behandler på ny. Herved kan de åbne baner fra læben og op i huden få længere tid til at lukke sig. Således undgår man at en migration gentager sig.

Ønsker du en vurdering af vores kosmetiske behandlere?

Ønsker du at vide mere om dine muligheder for at for rettet en fejlbehandling, eller yderligere information om vores behandlinger, er du velkommen til at booke en tid til en gratis forundersøgelse eller ringe til os på 3131 9470.

Øvrige indlæg
Efterårshudpleje

Efterårshudpleje

Efterårshudpleje SkinCeuticalsSkrevet af Katrine Korsgaard Nielsen Kosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk Hviidsminde I takt med at vejret ændrer sig, ændrer din hud og dennes behov sig også. Luften bliver...

Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger - MicroneedlingSkrevet af Katrine Korsgaard NielsenKosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk HviidsmindeEfterårsbehandlinger af din hud. Efter en dejlig sommer, hvor huden er blevet eksponeret...

Behandling af bekymringsrynke med botox

Behandling af bekymringsrynke med botox

Som vi bliver ældre oplever flere af os at den berømte "bekymringsrynke" opstår. Den kan for mange være uønsket da den kan give et vredt/træt udtryk som man ikke ønsker. Den kan effektivt behandles med...

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

På Kosmetisk Hviidsminde ønsker vi at give dig de bedste værktøjer så du kan få en bedre hud. De fleste af os ønsker en hud som fremstår sund og smuk - og vigtigst af alt, at den bliver ved med det. En helt...

Hvad er forskellen på filler og botox?

Hvad er forskellen på filler og botox?

Forskellen på filler og botox. - Vi møder tit spørgsmålet "hvad er forskellen på filler og botox" og "hvad skal jeg have - filler eller botox?". Vi vil derfor belyse forskellen på filler og botox.Tidens tegn...