KAN FILLER FLYTTE SIG UD AF LÆBERNE?


2021
I dette indlæg tager vi fat i emnet “filler migration”. Hved sker der, når filler flytter sig og nærmest flyder over. Filler migration er det der sker når læbefiller bevæger sig udenfor det tiltænkte område. Det betyder at vi indledende allerede kan afsløre at, svaret på spørgsmålet “kan filler flytte sig?” er JA… Filler i læberne kan godt flytte sig, så læbefiller kan flyde over og lægge sig udenfor læben. Vi vil her beskrive hvorfor og hvordan det sker. Vi beskriver ligeledes hvordan du kan undgå det, når du skal have behandlet dine læber. Ingen ønsker at  læbefilleren flytter sig udenfor læbeområdet, da det ikke giver det resultat man havde håbet på og betalt for.

Læs mere om hvad filler er her.

Hvad er “filler migration” og hvordan ser det ud?

Filler migration er den proces som finder sted når læbefilleren flytter sig eller spreder sig ud i huden. Det vil sige at den flytter sig til et andet sted end hvor der er injiceret i læben. Denne proces er typisk fokuseret på læbefiller men kan også ske ved andre fillerbehandlinger som kæbe, kinder og tear-trough.

Læbefiller kan flytte sig, når din behandler bruger en forkert teknik. Måden du kan se, om din filler i læberne har flyttet sig er, når din læbe, og området omkring, fremstår a la et “andenæb” eller skygge/skuffe-agtig udover læberne. Grænsen imellem læben og ansigtshuden er altså ikke tydeligt defineret. Fylden ses også i huden ovenfor/nedenfor læben.

Kan filler flytte sig og hvorfor gør den det?

Den primær grund til at filler flytter sig, er at området er overfyldt eller der er lavet et hul ud af læben. Dette skyldes ofte,  at din behandler har stukket udenfor din læbe/over læben og ind i læben. Dette vil skabe en indre kanal ud af læben, så når dine læber hæver efter behandlingen eller du masseret let på læben, så risikerer du, at læbefilleren trykkes ud igennem hullet og lægger sig over læben.

Det er vigtigt ikke at overfylde dine læber i håb om at få en større fylde. Dette gælder både den samlede mængde filler i læberne, men nok endnu vigtigere: få ikke for store mængder fyldt i ad gangen.

Som udgangspunkt bør du:

  • Ikke få mere end 2 ml i alt det første 6 måneder – en langsom øgning i læbernes volumen er at fortrække.
  • Max få 1 ml i læberne ad gangen. Overfyldes læberne opstår der et højt tryk inde i læberne, der risikerer at presse filleren ud af læben og ud i huden.

En anden årsag er behandlerens metode. Behandleren bør, som beskrevet, aldrig injicere filleren udenfor den røde del af læben! Læben er en lukket tube/rør, og laver behandleren hul fra huden og ind i læben, har du potentielt en kanal ud af læben. Herved kan læbefillerer flytte sig og trænge op over din læbe, f.eks. ved massage, overfyldning eller hævelse.

Hvordan undgår du at filleren flytter sig?

Som indlægget leder hen til, så er det vigtigt at du laver research inden du vælger din behandler. Du kan læse mere om hvordan du sikrer at din behandler er uddannet og godkendt, til at udføre din læbefillerbehandling. Det gør du ved at klikke her. I din research kan du bl.a. kigge på før/efter billeder fra den klinik/behandler du har i tankerne. Her er det vigtigt at du har i mente at,  før/efter billeder typisk er taget lige efter en behandling. Man kan derfor ikke altid se, hvordan resultatet arter sig på sigt. Ja læbefiller kan flytte sig, men med den korrekte teknik, kan du undgå dette og opnå de flotte læber du ønsker.

Hvis du søger at få en betydelig forøgelse i dine læbers størrelse er det vigtigt at du væbner dig med tålmodighed og tilrettelægger et forløb med din behandler, hvor der max injiceres med 1ml ad gangen, for at nedsætte risikoen. For kan filler flytte sig? – ja det kan den, men ikke hvis din behandler anvender den korrekte teknik og mængde. På den måde kommer du sikkert og smukt i mål uden at få fillermigration.

Øvrige indlæg
Efterårshudpleje

Efterårshudpleje

Efterårshudpleje SkinCeuticalsSkrevet af Katrine Korsgaard Nielsen Kosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk Hviidsminde I takt med at vejret ændrer sig, ændrer din hud og dennes behov sig også. Luften bliver...

Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger - MicroneedlingSkrevet af Katrine Korsgaard NielsenKosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk HviidsmindeEfterårsbehandlinger af din hud. Efter en dejlig sommer, hvor huden er blevet eksponeret...

Behandling af bekymringsrynke med botox

Behandling af bekymringsrynke med botox

Som vi bliver ældre oplever flere af os at den berømte "bekymringsrynke" opstår. Den kan for mange være uønsket da den kan give et vredt/træt udtryk som man ikke ønsker. Den kan effektivt behandles med...

KAN FILLER OPLØSES?

KAN FILLER OPLØSES?

Dette indlæg vil handle om spørgsmålet: kan filler opløses? Det er vigtigt for os at vores kunder og øvrige forbrugere af kosmetiske behandlinger er oplyst omkring de forskellige behandlinger og produkter....

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

På Kosmetisk Hviidsminde ønsker vi at give dig de bedste værktøjer så du kan få en bedre hud. De fleste af os ønsker en hud som fremstår sund og smuk - og vigtigst af alt, at den bliver ved med det. En helt...