Lammelse i ansigtet

Skrevet af Dorte Clemmensen
2021

Kosmetisk behandling af halvsidig lammelse i ansigtet er vores speciale

Som overlæge i hjernekirurgi møder jeg dagligt patienter med halvsidig lammelser i ansigtet. Det kan f.eks være efter blodpropper i hjernen eller hjerneblødninger. Pga. disse patienter, er min interesse for at behandle kosmetiske- og kliniske gener efter skade i hjernen vokset. De skader vi typisk behandler, er følger efter lammelse i den ene side af ansigtet og kosmetisk rettelse af medfødte misdannelser i ansigtet.

Hvad kan vi behandle?

Vores typiske behandlinger er følger efter medfødte forandringer i ansigtet som fx læbe- og ganespalte. Det kan også være følger efter en blodprop i hjernen eller efter en hjerneblødning. Vi ser også en del patienter med lammelse efter et bid af en skovflået, som også kan give lammelser i den ene side af ansigtet. Følgeskaderne af disse kan altså gøre ansigtet skævt, smilet skævt og læben taber sin fylde, hvorfor mange vil opleve kliniske gener. Det kan f.eks være at den skæve og flade læbe kan gøre det svært at holde på mundvandet eller madrester som sætter sig i mundvigen osv. 

Hvad kræver en kosmetisk behandling af lammelse i ansigtet og medfødte skader i ansigtet?

Hvis du er blevet lam i ansigtet, betyder det at behandlingen en medicinsk behandling. En medicinsk behandling kræver ikke en forundersøgelse forud for behandlingen. Det vil sige. at du kan blive behandlet samme dag, som du har haft en samtale med vores overlæge. Der er naturligvis altid afsat god tid af til en grundig samtale før behandlingen. Hvis du endnu ikke klar til at starte behandlingen efter samtalen, er du naturligvis velkommen til at gå hjem og tænke dig om en ekstra gang. Ved den første samtale vil du sammen med overlægen gennemgå:

  • Hvilke muligheder vi har for at behandle din halvsidig lammelse i ansigtet
  • Forventet antal behandlinger
  • Et skøn over en samlet pris
  • Hvilke begrænsninger behandlingen har – dette baseres altid på en individuel vurdering af din lammelse i ansigtet.

Dækker min sundhedsforsikring?

Har du en privat sundhedsforsikring, vil denne ofte dække behandlingen af din lammelse i den ene side af ansigtet. Den dækker oftest, hvis du har kliniske gener fx. øjet løber i vand eller du savler. Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab, og fortæller dem om dine gener og denne mulighed for at blive behandlet. Vi har behandlet mange der er blevet lam i ansigtet, hvor deres sundhedsforsikring har dækket selve korrektionen, som er den dyre del af behandlingen. Ofte skal man selv betale for at vedligeholde effekten. Vedligeholdelse er heldigvis meget billigere end selv korrektionen af din ansigtslammelse. 

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen af din lammelse i den ene side af ansigtet vil typisk foregå over flere gange. Selve behandlingen kan være med både botox, alm. filler og vores helt unikke Radiesse. Radiesse giver et mere holdbart resultat, da den stimulerer din egen hud til at gendanne kollagen og dermed genvinde fylde i dit ansigt. Du skal ikke være bange, selve behandlingen er næsten smertefri, da vi bruger bedøvende cremer og lokalbedøvelse. Der er altid en risiko for at få lidt hævelse og et blåt mærke efter behandlingen. Vanligvis er blå mærker og hævelse minimalt. Det vil meget sjældent kræve fravær fra arbejde eller sociale kontakter. Vi anbefaler dog ikke behandling få dage før en vigtig begivenhed.

Behandlingsplanen laves af vores hjernekirurgiske overlæge, der i 2021 er kåres som nordens bedste kosmetiske behandler med Radiesse. Selve behandlingerne vil blive foretaget af overlægen selv og en af vores meget rutinerede kosmetiske sygeplejersker. Det kræver stor rutine at behandle, da fx arvæv øger risiko for komplikationer ved behandlingen. Når man er lam ansigt opfører ansigtet sig ofte anderledes end vanligt, det skal behandleren vide og have rutine i.

Læs mere om behandling med botox ved at klikke her: Læs om botox og Læs om Radiesse 

Et eksempel på behandling af læbe spalte.

Vi har fået lov til at vise disse læber fra vores kunde, der er født med og opereret som spæd for læbe spalte. Der er derfor arvæv i læben og meget fast arvæv imellem næse og læbe, der vanskeliggør behandlingen.

Vores fokus var på, at korrigere skævhederne i læben og langsom udvide den stramme hud i overlæben. På billedet er der i alt behandlet 2 gange med 1 ml filler pr. gang over 2 måneder. Vi er meget tilfredse med det endelige resultat. Du kan se flere billeder her.

Du kan læse mere om vores overlæge og vores rutinerede sygeplejersker her.

Øvrige indlæg
Efterårshudpleje

Efterårshudpleje

Efterårshudpleje SkinCeuticalsSkrevet af Katrine Korsgaard Nielsen Kosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk Hviidsminde I takt med at vejret ændrer sig, ændrer din hud og dennes behov sig også. Luften bliver...

Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger

Efterårsbehandlinger - MicroneedlingSkrevet af Katrine Korsgaard NielsenKosmetisk Sygeplejerske, Kosmetisk HviidsmindeEfterårsbehandlinger af din hud. Efter en dejlig sommer, hvor huden er blevet eksponeret...

Behandling af bekymringsrynke med botox

Behandling af bekymringsrynke med botox

Som vi bliver ældre oplever flere af os at den berømte "bekymringsrynke" opstår. Den kan for mange være uønsket da den kan give et vredt/træt udtryk som man ikke ønsker. Den kan effektivt behandles med...

KAN FILLER OPLØSES?

KAN FILLER OPLØSES?

Dette indlæg vil handle om spørgsmålet: kan filler opløses? Det er vigtigt for os at vores kunder og øvrige forbrugere af kosmetiske behandlinger er oplyst omkring de forskellige behandlinger og produkter....

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

HVORFOR SKAL MAN BRUGE SOLCREME?

På Kosmetisk Hviidsminde ønsker vi at give dig de bedste værktøjer så du kan få en bedre hud. De fleste af os ønsker en hud som fremstår sund og smuk - og vigtigst af alt, at den bliver ved med det. En helt...