Lammelse i ansigtet

Skrevet af Dorte Clemmensen
2021

Kosmetisk behandling af halvsidig lammelse i ansigtet er vores speciale

Som overlæge i hjernekirurgi møder jeg dagligt patienter med halvsidig lammelser i ansigtet. Det kan f.eks være efter blodpropper i hjernen eller hjerneblødninger. Pga. disse patienter, er min interesse for at behandle kosmetiske- og kliniske gener efter skade i hjernen vokset. De skader vi typisk behandler, er følger efter lammelse i den ene side af ansigtet og kosmetisk rettelse af medfødte misdannelser i ansigtet.

Hvad kan vi behandle?

Vores typiske behandlinger er følger efter medfødte forandringer i ansigtet som fx læbe- og ganespalte. Det kan også være følger efter en blodprop i hjernen eller efter en hjerneblødning. Vi ser også en del patienter med lammelse efter et bid af en skovflået, som også kan give lammelser i den ene side af ansigtet. Følgeskaderne af disse kan altså gøre ansigtet skævt, smilet skævt og læben taber sin fylde, hvorfor mange vil opleve kliniske gener. Det kan f.eks være at den skæve og flade læbe kan gøre det svært at holde på mundvandet eller madrester som sætter sig i mundvigen osv. 

Hvad kræver en kosmetisk behandling af lammelse i ansigtet og medfødte skader i ansigtet?

Hvis du er blevet lam i ansigtet, betyder det at behandlingen en medicinsk behandling. En medicinsk behandling kræver ikke en forundersøgelse forud for behandlingen. Det vil sige. at du kan blive behandlet samme dag, som du har haft en samtale med vores overlæge. Der er naturligvis altid afsat god tid af til en grundig samtale før behandlingen. Hvis du endnu ikke klar til at starte behandlingen efter samtalen, er du naturligvis velkommen til at gå hjem og tænke dig om en ekstra gang. Ved den første samtale vil du sammen med overlægen gennemgå:

  • Hvilke muligheder vi har for at behandle din halvsidig lammelse i ansigtet
  • Forventet antal behandlinger
  • Et skøn over en samlet pris
  • Hvilke begrænsninger behandlingen har – dette baseres altid på en individuel vurdering af din lammelse i ansigtet.

Dækker min sundhedsforsikring?

Har du en privat sundhedsforsikring, vil denne ofte dække behandlingen af din lammelse i den ene side af ansigtet. Den dækker oftest, hvis du har kliniske gener fx. øjet løber i vand eller du savler. Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab, og fortæller dem om dine gener og denne mulighed for at blive behandlet. Vi har behandlet mange der er blevet lam i ansigtet, hvor deres sundhedsforsikring har dækket selve korrektionen, som er den dyre del af behandlingen. Ofte skal man selv betale for at vedligeholde effekten. Vedligeholdelse er heldigvis meget billigere end selv korrektionen af din ansigtslammelse. 

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen af din lammelse i den ene side af ansigtet vil typisk foregå over flere gange. Selve behandlingen kan være med både botox, alm. filler og vores helt unikke Radiesse. Radiesse giver et mere holdbart resultat, da den stimulerer din egen hud til at gendanne kollagen og dermed genvinde fylde i dit ansigt. Du skal ikke være bange, selve behandlingen er næsten smertefri, da vi bruger bedøvende cremer og lokalbedøvelse. Der er altid en risiko for at få lidt hævelse og et blåt mærke efter behandlingen. Vanligvis er blå mærker og hævelse minimalt. Det vil meget sjældent kræve fravær fra arbejde eller sociale kontakter. Vi anbefaler dog ikke behandling få dage før en vigtig begivenhed.

Behandlingsplanen laves af vores hjernekirurgiske overlæge, der i 2021 er kåres som nordens bedste kosmetiske behandler med Radiesse. Selve behandlingerne vil blive foretaget af overlægen selv og en af vores meget rutinerede kosmetiske sygeplejersker. Det kræver stor rutine at behandle, da fx arvæv øger risiko for komplikationer ved behandlingen. Når man er lam ansigt opfører ansigtet sig ofte anderledes end vanligt, det skal behandleren vide og have rutine i.

Læs mere om behandling med botox ved at klikke her: Læs om botox og Læs om Radiesse 

Et eksempel på behandling af læbe spalte.

Vi har fået lov til at vise disse læber fra vores kunde, der er født med og opereret som spæd for læbe spalte. Der er derfor arvæv i læben og meget fast arvæv imellem næse og læbe, der vanskeliggør behandlingen.

Vores fokus var på, at korrigere skævhederne i læben og langsom udvide den stramme hud i overlæben. På billedet er der i alt behandlet 2 gange med 1 ml filler pr. gang over 2 måneder. Vi er meget tilfredse med det endelige resultat. Du kan se flere billeder her.

Du kan læse mere om vores overlæge og vores rutinerede sygeplejersker her.

Øvrige indlæg
LOW CARB OG ANTIAGE

LOW CARB OG ANTIAGE

Anti-age og lavt kulhydrat indtagAnti-age handler både om at passe på sit helbred og sin hudkvalitet. I denne blog kigger vores overlæge, Dorte Clemmensen, nærmere på kulhydraters betydning for dit...

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

Middelhavskost og anti-ageAnti-age er meget mere end hudprodukter, botox, filler og Radiesse®. F.eks. er der fundet god sammenhæng mellem periodisk faste og anti-age. Læs mere om dette her. Med antiage bør du...

d-vitamin og antiage

d-vitamin og antiage

D-vitmin og anti-age Mange danskere mangler D-vitamin i kroppen om vinteren. Dette er et problem ift. opbygning af stærke knogler i barne- og ungdomsårene og svækkelse af knoglerne efter 25-årsalderen....

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

Vestlig kost og anti-age Vestlig kost og anti-age harmonerer ikke godt. Fastfoodkultur i industrialiserede lande har et lavt fiberindhold og er rig på sukker, mættet fedt og forarbejdede fødevarer. En vestlig...

FASTE OG ANTIAGE

FASTE OG ANTIAGE

Faste og anti-age Periodisk faste og anti-age har en meget interessant sammenhæng. Faste betyder, at man periodisk afholder sig fra mad og sukkerholdige drikke. Dette bliver mere og mere populær, både som...