Botox Silkeborg

På Kosmetisk Hviidsminde tilbyder vi behandlinger med botox nær Silkeborg. Vores nærmeste afdeling er beliggende i Aarhus. Fra Silkeborg er der en køreafstand på ca. 35 minutter.

Dysport®

Hvad er botox Silkeborg?

Botox, som det populært hedder, består af stoffet Botulinum Toxin Type A. Det sprøjtes ind i de muskler, hvor man ønsker en virkning. En botoxbehandling virker ved at blokere for bevægelsessignalet fra nerve til muskel. Den behandlede muskel hæmmes altså i dens bevægelse. Efter en behandling med botox vil musklen langsomt begynde at blive svag. Efter 14 dage er effekten af behandlingen hel. Musklerne vil ikke længere kunne bevæge sig og rynkerne mindskes. Efter 3-4 måneder vil blokeringen forsvinde og musklen vil begynde at få signalerne fra nerven igen. Man vil hereftet altså få fuld bevægeligheden igenm hvis man ikke fortsætter med botox. Botox har ikke en ødelæggende effekt og musklen vil blive helt som før. Botox anvendes kun i muskler man ønsker at “lamme” og ikke i f.eks. læber – man ønsker ikke at lamme musklerne omkring munden, den skal vi bruge. Ønsker man fylde eller korrektion i sine læber vil man benytte filler.

Hvad bruges botox til?

Botox bruges typisk til at mindske mimiske rynker, hvorfor behandlingen er meget populær. Derfor kaldes botox behandling af mimiske rynker også for “rynkebehandling”. Den klassiske behandling er af rynker i, og omkring, panden. Derudover bruges det bl.a. til brynløft, rynker ved øjnene/kragetæer. Botox kan også bruges til at behandle tandkødssmil eller “sur mund” / nedadvendte mundvige.

Botox kan også bruges til at forme ansigtet til en mere V-shape. Her bruger man botox i kæbemusklerne. Når de behandles med botox, mindskes de i størrelse og giver dermed et mere v-formet ansigt. Ligeledes kan det bruges hvis hagen er stor og ønskes reduceres.

Micro botox Silkeborg

En af de nyester metoder inden for meget naturlige kosmetiske behandlinger, er micro botox. Med microbotox lægger man botoxen i overfladen af musklen og i huden. På den måde undgår man at blokere musklen helt. Den kan altså fortsat bevæge sig. Man blokerer istedet musklens binding af huden, så huden ikke rynker, når musklen bevæger sig. Man kan ikke bruge botox i selve læberne, men microbotox ved læberne kan mindske de klassiske “rygerynker”. Fordelen ved microbotox er at man eksempelvis kan kan løfte sine bryn med fuld kraft, uden at få rynker i panden. Denne behandling giver derfor det mest naturlige resultat man kan få i panden. Problemet med microbotox er dog, at holdbarheden er kortere end den klassiske botoxbehandling. Microbotox holder ca. 2 måneder, så man skal behandles oftere hvis man ønsker micro botox.

Medicinsk behandling med botox Silkeborg

Vi tilbyder også medicinske botox behandlinger. Vores overlæge er speciallæge i neurokirurgi og derfor må vi lave de medicinske behandlinger. Dette er bl.a. for overdrevet sved  f.eks. i armhuler, hænder og fødder. Skæren tænder, hovedpine og migræne. Ligeledes behandler vi ansigter med lammelser som f.eks. kan have skæve smil eller lignende – dette kan botox typisk korrigere med rette ekspertise.

Vigtig at vide !

Ved de medicinske behandlinger behøver man ikke en forundersøgelse forud for sin behandling. De medicinske behandlinger kan bookes via vores bookingsystem her på siden eller på telefon 31 31 94 70.

Botox virker kun på de specifikke muskler man har behandlet, og. ikke på andre muskelgrupper.

Vi anbefaler, at du efter behandlingen ikke dyrker motion eller andet hård fysisk aktivitet, for at sikre længst mulig holdbarhed af din behandling. Du må gerne motionere før behandlingen og dagen efter.

Hvor længe holder behandlingen?

Efter en indsprøjtning kan du ikke se effekten med det samme. Effekten begynder først langsomt efter nogle dage. Den fulde virkning har man efter ca. 14 dage.

Hvis du er ny kunde i botox, bliver du tilbudt en kontrol 2 uger efter behandlingen for at sikre, at din botox er perfekt. Er der behov for et touch-up er dette gratis og rettelsen vil blive journalført i din journal, så vi ved det til din næste behandling.

Behandlingen har en holdbarhed på ca. 3 måneder første gang.

Er du glad for resultatet og ønsker at fortsætte med botox, anbefaler vi, at du får din 2. behandling 3 måneder efter din første. På dette tidspunkt, er der fortsat lidt effekt endnu fra 1. behandling. Ved at gentage behandlingen vil man altså svække en svækket muskel mere og dermed opnå længere holdbarhed på de fremtidige behandlinger. Efter 2-3 behandlinger med 3 måneders mellemrum, vil de fleste opnå en holdbarhed på 5-6 måneder.

Er botox farligt?

Den koncentration af botox der bruges til kosmetiske behandlinger er meget lav, langt lavere end den dosis der bruges til de medicinske behandlinger. Det betyder at den kosmetiske behandling er helt ufarlig for langt de fleste. Der er enkelte personer, hvor man ikke bør behandle. Dette er typisk personer med muskelsygdomme eller neurologiske lidelser samt gravide/ammende. For at sikre korrekt behandling, skal du have en forundersøgelse ved vores neurokirurgiske overlæge, inden du vil blive behandlet med medicinsk botox.

Botox er dermed helt ufarlig for næsten alle.

Hvilke bivirkninger er der ved botox?

Den bivirkning man ser mest ved botox er “jokerbryn”. Dette kan let korrigeres ved en gratis korrektion 2 uger efter behandlingen. Botox har først fuld effekt 14 dage efter behandlingen, hvorfor man ikke bør lave touch-ups før de 2 uger er gået. Gør man dette, risikerer man at overbehandle området og f.eks. få tunge bryn.
Omvendt bør en korrektion heller ikke laves senere end 4 uger efter behandlingen. Ved en for sen touch-up risikerer man, at tocuh-uppen holder længere end den primære behandling og derved give en ikke-ønsket effekt, altså en “ulige effekt” af de behandlede områder.

Ca. 5% oplever en forbigående hovedpine 2-3 dage efter en botoxbehandling. Denne er ufarlig.

Ønsker du at komme ansigtsrynkerne til livs og give dit ansigt et naturligt løft? Læs mere om den fantastiske Radiesse® behandling her.

Derudover tilbyder vi andre behandlinger

Migrænebehandling med botox

Svedbehandling med Botox