HVAD ER MICROBOTOX / BABY-BOTOX?

Hvad er microbotox / baby-botox? – eller microtox, som det også kaldes.

Microbotox er en trend som ses mere og mere. Både i Danmark og globalt i den kosmetiske verden. Vi vil i dette indlæg fortælle hvad microbotox er, og hvad forskellen på microbotox og almindelige botox behandlinger er. God læselyst!

microbotox

Hvad er microbotox?

Microbotox er en teknik, hvor der sprøjtes fortyndet botox i rummet imellem huden og musklen. Ved den almindelige botox behandling er injektionen i selve musklen. Formålet med at behandle imellem hud og muskel er at nedsætte bl.a. talg- og svedkirtlernes aktivitet for at forbedre hudens kvalitet. Herved mindskes porerne og aktiviteten i de yderste muskelstrøg. Ved at mindske aktiviteten, nedtones dét som laver synlige rynker i huden.

Med microbotox / baby-botox forsøger man at bevare bevægelsen i muskulerne. Dvs. ved behandling i panden, kan man fortsat løfte brynene, men huden rynker en del mindre ved bevægelsen. Ligeledes er hudens overflade glattere og mindre porefyldt.

Hvor kan man behandle med baby-botox / microbotox?

Microbotox / baby-botox kan bruges som en del af en alm. botox behandling for at undgå de klasske “botox rynker” lige over brynene. Vi bruger denne kombination som standard på klinikken, når vi laver alm. botox i panden. Dvs. at vi lægger botox i musklerne og microbotox over brynene. Dette giver det smukkeste resultat.

Man kan også vælge kun at blive behandlet med microbotox, for at opnå et så naturligt udseende som muligt. Herved bevarer man stort set normal bevægelse i panden, men får rynkerne mindsket. Microbotox har dog mindre effekt på bekymringsrynken da musklen er dyb. Man bør derfor overveje alm. botox i det område.

 

Microbotox kan også bruges i områder med tydelige porer. Typisk på næsen, kinder og omkring munden, for at bedre hudens struktur.

Hvem bør vælge microbotox?

  • Den helt unge botox kunde, som endnu ikke har dybe rynker, men som ønsker at forebygge disse. En god kandidat er også den yngre kunde som ikke ønsker et “botox look”. Ved microtox er der fortsat bevægelse, som denne kunde ønsker at beholde.
  • Den ældre kunde der har fået en ujævn hud med porer, som ønsker en glattere hudoverflade. Hos denne kunde, vil der være en rynkereduktion, men ofte vil rynkerne ikke kunne fjernes helt. Det skyldes at rynkerne, typisk, allerede er blevet dybe. Det vil kræve en alm. botox behandling hvis man ønsker rynkerne markant mindsket.

Hvor længe holder det?

Holdbarheden af microtox / baby-botox er desværre kortere end alm. botox da koncentrationen er lavere. Du skal forvente en holdbarhed på ca. 2 måneder. Dog vil man efter flere behandlinger øge holdbarheden op til 3-4 måneder.

Risici ved microtox

Der er ganske få risici forbundet med botox og er en af de mest sikre kosmetiske behandlinger. Der kan opstå mindre bivirkninger som forbigående hovedpine og hævelse. 

Øvrige indlæg
LOW CARB OG ANTIAGE

LOW CARB OG ANTIAGE

Anti-age og lavt kulhydrat indtagAnti-age handler både om at passe på sit helbred og sin hudkvalitet. I denne blog kigger vores overlæge, Dorte Clemmensen, nærmere på kulhydraters betydning for dit...

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

MIDDELHAVSKOST OG ANTIAGE

Middelhavskost og anti-ageAnti-age er meget mere end hudprodukter, botox, filler og Radiesse®. F.eks. er der fundet god sammenhæng mellem periodisk faste og anti-age. Læs mere om dette her. Med antiage bør du...

d-vitamin og antiage

d-vitamin og antiage

D-vitmin og anti-age Mange danskere mangler D-vitamin i kroppen om vinteren. Dette er et problem ift. opbygning af stærke knogler i barne- og ungdomsårene og svækkelse af knoglerne efter 25-årsalderen....

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

VESTLIG KOST OG ANTI-AGE

Vestlig kost og anti-age Vestlig kost og anti-age harmonerer ikke godt. Fastfoodkultur i industrialiserede lande har et lavt fiberindhold og er rig på sukker, mættet fedt og forarbejdede fødevarer. En vestlig...

FASTE OG ANTIAGE

FASTE OG ANTIAGE

Faste og anti-age Periodisk faste og anti-age har en meget interessant sammenhæng. Faste betyder, at man periodisk afholder sig fra mad og sukkerholdige drikke. Dette bliver mere og mere populær, både som...