Min beskrivelse af ikke kirurgisk næse korrektion

Skrevet af overlæge Dorte Clemmensen

Jeg bliver som neurokirurgisk overlæge og med 9 års rutine i kosmetisk behandler ofte spurgt, om jeg kan behandle en kundes næse med ikke permanent filler. Det kan jeg godt i mange tilfælde, men bestemt ikke i alle.

En næse korrektion er principielt en ret simpel behandling med filler, og det ser virkelig let ud på videoer på instagram, hvorfor flere behandlere desværre forsøger sig med denne behandling uden at have nok kendskab til den risiko behandleren udsætter sin kunde for.

En næse behandling kræver stor rutine, kendskab til sikker teknik, viden om næsens anatomi, et akut beredskab hvis noget går galt og stor respekt for faget.

Grunden til, at en næsebehandling er en specialistopgave, er næsens blodforsyning. På siden af næsen løber ansigtets store blodåre og sprøjter man filler ind i disse blodårer, opstår der en blodprop i ansigtet, hvis man ikke straks genkender symptomerne på skaden og opløser filleren med det samme. En anden problemstilling er, at der er meget ringe blodforsyning til næsetippen og en blodprop her, kan give uoprettelig sårskade på næsen, hvis man ikke reagerer korrekt og hurtigt.

Der er dog en række sikkerhedsforanstaltninger, du selv kan gøre, så du kan føle dig i sikre hænder, når du får filler i næsen, så du kan nyde et smukt og ret holdbart resultat:

  1. Forundersøgelse min 2 dage før behandlingen, hvor behandleren skal vurdere om, du er kandidat til filler i næsen
  2. Aftal med behandleren, hvilket produkt de vil anvende – det skal være en fast filler for lang holdbarhed
  3. Hvor mange næsebehandlinger har behandleren udført før dig? – se gerne billeder af resultatet
  4. Adspørg om din behandler har et akut beredskab bla. med hylase til rådighed i klinikken, hvis uheldet er ude.
  5. Er du tidligere opereret i næsen, er du ikke kandidat til filler i næsen. Operationen og efterfølgende arvæv øger risikoen væsentlig for komplikationer – bliver du tilbudt filler trods tidligere kirurgi, skal du få en sekund opinion et andet sted – eller behandleren skal være speciallæge i kirurgi i ansigtet.

Med en ikke permanent filler, kan mange opnå et smukt resultat uden et kirurgisk indgreb på næsen. Holdbarheden af filleren er med det korrekte produkt (fx Belotero Intens, Parlane og lign.) meget holdbar med behov for touch up, typisk hver 1½-2 år.

Så mit svar er ofte ja til en næsekorrektion med filler og i de rigtige hænder kan du opnå et smukt resultat, der kan ses umiddelbart efter behandlingen eller efter et touch up et par uger senere. Selve behandlingen er stort set smertefri og med minimal hævelse.

For at sikre at næsebehandlingen med ikke permanent filler i Danmark opfylder alle de sikkerhedskrav der findes, er vi ved at arrangere et masterkursus for kosmetiske sygeplejersker og læger, der forventes at blive afholdt på Kosmetisk Hviidsminde til foråret,

NB! Vi anvender naturligvis ikke Radiesse til næsebehandling, dette er kontraindiceret og en ikke godkendt behandling.

Jeg håber dette giver svar på dine spørgsmål.

Mvh Overlæge Dorte Clemmensen

Min vurdering af kollagenpulvers muligheder for at forebygge hudens aldring.

Skrevet af overlæge Dorte Clemmensen

Jeg bliver som overlæge og kosmetisk behandler ofte spurgt, om man bør spise kollagenpulver for at forebygge rynker. Mit umiddelbare svar har altid været nej – der er med en alm varieret kost rigeligt kollagen til rådighed til huden, men nu har jeg søgt svar i videnskaben og jeg har herefter et lidt mere nuanceret svar fremover – som jeg kort vil beskrive i denne artikel.

Kollagen er et protein, der findes i alt bindevæv i kroppen, hud, muskler, led og indre organer. 75% af hudens ”tør”vægt udgøres af collagen.

Kollagen findes naturligt i vores kost og ekstra gode kilder er mørk chokolade, avokado, hvidløg, bær, røde frugter, mørkegrønne grøntsager, fede fisk og kød (især fra græssende dyr). Kollagen pulver udtrækkes ofte fra planter, unge kvæg, fisk eller produceres industrielt via svampe, bakterier, insekter mv.

Huden viser de første tegn til aldring efter 25-års alderen og hastigheden, hvormed huden herefter ældes, er dels genetisk bestemt (se på dine forældre) og dels betinget af specielt solskader der beskadiger hudens DNA, men også rygning, luft forurening og brug af ansigtsmimik giver rynker i huden.  Huden får dermed, med alderen, beskadiget sine kollagendannende celler (fibroblaster), der reduceres i antal og evne til at danne kollagen.

Videnskabeligt foreligger der flere studier af tilskud af Kollagens effekt på aldersforandringer i huden. Kollagentilskud er et protein tilskud, der generelt betragtes som ufarligt og når jeg gennemgår disse studier, synes der at være en mulig positiv effekt af collagen hydrolysat, 2.5-10g/dag igennem 8 to 24 uger, men specielt collagen tripeptid min. 3g/dag igennem 1-3 måneder har vist synlig forbedring af hudens elasticitet og hydrering.

Hvis du vil undgå eller reducere hudens aldersforandringer har man således flere muligheder:

  • Undgå solskader, røg og forurening på huden – husk solcreme hver dag også om vinteren og vask dit ansigt morgen og aften.
  • Du kan overveje kollagentilskud – bedst dokumenteret er collagen tripeptide min. 3g/dag igennem 1-3 måneder – efter min vurdering kan dette være et godt supplement, specielt hvis du er småt spisende og forsøger at undgå kød.

En tredje og nok mere potent mulighed er Radiesse, der er en videnskabeligt dokumenteret biostimulator, der aktiverer fibroblasterne til at øge dannelsen af collagen til huden – dette vil jeg beskrive mere indgående i mit næste indlæg.

Jeg håber dette giver svar på dine spørgsmål. Mvh Overlæge Dorte Clemmensen

 

Kosmetisk behandling af medfødte og erhvervede forandringer i ansigtet.

Skrevet af overlæge Dorte Clemmensen

Som neurokirurgisk overlæge møder jeg dagligt patienter med lammelser i ansigtet efter blodpropper eller hjerneblødninger, hvilket har øget min interesse for at subspecialisere mig i at behandle kosmetiske- og kliniske gener efter skade i nervesystemet og ansigtet.

De typiske behandlinger vi laver er fx  følger efter medfødte forandringer i ansigtet som fx læbe/gane spalte eller efter blodprop/hjerneblødninger/neuroborreliose med lammelser i ansigtet, så ansigtet er skævt og/eller man har kliniske gener som fx at holde på mundvandet mv. Denne behandling er en medicinsk behandling og kræver derfor ikke en forundersøgelse forud for behandlingen, men der er naturligvis sat tid af til en samtale før behandlingen og man er naturligvis altid velkommen til at få en gratis forundersøgelse, hvor jeg kan forklare, hvilke muligheder vi har, forventet antal behandlinger, forventet samlet pris men også hvilke begrænsninger behandlingen har – dette baseres altid på en individuel vurdering.

Har du en privat sundhedsforsikring, vil denne ofte dække behandlingen, hvis du har kliniske gener.

Behandlingen vil typisk foregå over flere gange og behandlingen kan være med både botox, alm. filler og vores semipermanente filler Radiesse, der giver et meget holdbart resultat.

Denne behandling bør altid foretages af en meget rutineret behandler, da fx arvæv øger risiko for komplikationer ved behandlingen og et lammet ansigt opfører sig anderledes end vanligt.

Vi har fået lov til at vise disse læber fra vores kunde, der er født med og opereret som spæd for læbeganespalte og derfor har arvæv i læben og meget fast arvæv imellem næse og læbe.

Vores fokus var, at korrigere skævhederne i læben og langsom udvide den stramme hud i både overlæben og over læben. Der er nu behandlet i alt 2 gange med 1 ml filler pr. gang over 2 måneder, og vi er meget tilfredse med det endelige resultat.

Mvh

Overlæge Dorte Clemmensen, kosmetisk Hviidsminde

Radiesse – den nye generation af filler, der stimulerer huden til kollagen dannelse

Skrevet af overlæge Dorte Clemmensen

Som neurokirurgisk overlæge ved jeg, at kroppen viser de første alders tegn allerede efter 25-årsalderen,

dette gælder for ryggen men også for ansigtets knogler og hudkvaliteten.

Ansigtet forandrer sig ganske langsomt hele livet, og ungdommens fyldige æblekinder, høje kindben og skarpe kæbelinje mister sin fylde og huden mister sin fasthed(kollagen), hvorfor ansigtets hud langsomt synker ned

og giver bløde rynkede kinder og hamsterposer på kæbelinjen.

Udviklingen af kosmetiske behandlinger har heldigvis efterhånden forstået denne aldring. Hvor man tidligere uden omtanke fyldte alle rynker op, ved vi i dag, at opfyldning af fx rynken fra næse til mund giver et kunstigt og mærkeligt udtryk, og man skal i stedet fokusere på årsagen til denne rynke, der skyldes affladning af kindbenet og tab af æblekinden.

Jeg har behandlet med filler siden 2012 og har som mikrokirurg en ganske god fornemmelse af, hvad der skal til, for at opnå det ønskede resultat. Derfor er jeg i dag overgået 100% til Radiesse behandling. Jeg har udviklet min helt egen metode, hvor jeg med meget små mængder Radiesse, kan stimulere huden til en smuk kollage dannelse, så den øgede fylde i ansigtet ikke skyldes filler men din egen hud der bliver fastere og strammere, som da den var ung og dette giver en langvarig effekt.

Hos unge under 40 år er 0,75-1,5 ml Radiesse ofte nok til et smukt løft, men reduktion af fine rynker, acne ar og porer i huden

Hos den 40-50 årige kræver det ofte 3-4,5 ml over 2 år for at genskabe din tidlige smukke hud

Hos +50 årige kræver det ofte 4,5 -7,5 ml over 2-3 år for at opnå det ønskede resultat.

Radiesse kræver tålmodighed men Radiesse er i mine øjne den mest naturlige bevarelse af dit udseende, men effekten af behandlingen kommer langsomt op til 10 måneder efter behandlingen, så straks effekten er meget diskret, – men er det i virkeligheden ikke også det du ønsker? – ganske få kan se du er blevet behandlet men både du og din omgangskreds vænner sig langsomt til, at du har en fantastisk hud.

Mvh

Overlæge Dorte Clemmensen

Kosmetisk læbe behandling uden duck-lip og næsten uden smerter – en ny metode.

30. august 2019

Skrevet af overlæge Dorte Clemmensen – Kosmetisk Hviidsminde

Jeg havde æren af at deltage på Merz Academys Europæiske trænerkursus I Verona denne sommer og på dette kursus, fik jeg lejlighed til at diskutere bla. kosmetisk læbebehandling med meget kompetente kollegaer.

Trenden indenfor al kosmetisk behandling er, at resultatet skal være så naturligt som muligt, man skal helst ikke kunne se, at du har modtaget behandlinger, men at du fra naturens hånd er født med fyldige, bløde og smukke læber.

Specielt mine kolleger fra Arabiske nationer (hvis kunder er nogle at verdens mest krævende kunder) er meget kritiske overfor den Nordeuropæiske lidt ”old school” teknik med meget store læber med Frog lip (unaturlige brede læber) eller duck lip (struttende læber i profil) og de har i flere år anvendt en ny teknik, hvor man lægger mindre filler i selve læben, men istedet lægger filleren, så man mere vender ens egen læbe, så den bliver mere synlig. Denne metode er stort set smertefri, så det behøver ikke længere gøre ondt, når man får kosmetisk behandling af læberne

Med kosmetisk behandling skal man altid forsøge at forebygge og modvirke de alders tegn der kommer i ansigtet.

I forhold til læben er alderstegnene, at afstanden mellem næse og overlæbe forlænges med alderen, læben ruller ind så en mindre del er synlig, hvilket specialt ses, når man smiler, da læben næsten helt forsvinder i et smil med alderen.

Når du får kosmetisk læbe behandling, skal du derfor sikre dig, at behandlingen giver dig:

  • Kortere afstand mellem næse og overlæbe
  • At læben også er synlig, når du smiler
  • Naturligt fylde også i profil

 

Alle behandlere ved Kosmetisk Hviidsminde er naturligvis oplært i denne teknik. Bemærk disse tre ting på billederne

Mvh Overlæge Dorte Clemmensen

2020-11-10T14:30:31+01:00
Go to Top